



Third Meeting of the South Asia Rabies Laboratory Network (SA-RABNET)

3 March 2025, Zoom®, 2:00 PM India Time (GMT+5.5)

(1 pm Kabul; 1:30 pm Islamabad; 2 pm Colombo and New Delhi; 2:15 pm Kathmandu; 2:30 pm Dhaka and Thimphu)

Chair: Dr Sangay Rinchen, Bhutan Co-Chair: Dr Barun Sharma, Nepal

Agenda

Topics	Speaker	India Time (+5.5 GMT)	Duration
Keynote remarks	Dr Hirofumi Kugita, Regional Representative, WOAH RRAP Tokyo Dr N. K. Shivakumar Gowda, Dean, Veterinary College, KVAFSU, Bengaluru	2:00 PM	5 min
Adoption of agenda	Dr Sangay Rinchen, Chair, SA-RABNET	2:05	5 min
Adoption of the Meeting Report of the 2 nd SA-RABNET and discussion on follow-ups	Chair, SA-RABNET	2:10	10 min
Members' updates on follow-up actions from 2 nd SA-RABNET and other recent actions/progress on rabies diagnosis, prevention and control activities	All Members in alphabetical order (5 mins each x 7) Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka	2:20	35 min
KVAFSU and WOAH's updates on follow-up from 2nd SA-RABNET	KVAFSU/WOAH	2:55	10 min
Discussion	Chair	3:05	10 min
Health break/ Intermission		3:15	5 min
SOPs for submission of samples to KVAFSU	KVAFSU	3:30	10 min
Discussion	Chair	3:40	10 min
Interlaboratory proficiency testing – enhancing quality assurance of rabies diagnostic laboratories	KVAFSU	3:50	10 min
Discussion	Chair	4:00	10 min
Selection of new Chair and Co-Chair of the Network	Chair	4:10	15 min
Mentimeter session AOB	WOAH Chair	4:25	10 min
Discussion and wrap up	Chair	4:35	5 min

Note: KVAFSU – Karnataka Veterinary, Animal and Fisheries Sciences University (WOAH Reference Laboratory for Rabies in India); WOAH RRAP – World Organisation for Animal Health Regional Representation for Asia and the Pacific, Tokyo Japan.