



First Meeting of the South Asia Rabies Laboratory Network (SA-RABNET)

Thursday, 6 April 2023, 3 PM Japan time, Zoom®

(10:30 am Kabul; 11 am Islamabad; 11:30 am Colombo and New Delhi; 11:45 am Kathmandu; 12 pm Dhaka and Thimphu)

Meeting agenda

		Japan	
Topics	Speaker	Time (+9 GMT)	Duration
Introduction and welcome	Dr Kinzang Dukpa, WOAH RRAP	3:00 PM	15 min
Opening remarks and formal launching of the Network	Dr. C. S. Nagaraj, Dean, Veterinary College, KVAFSU		
Logistics and background of the Network	Dr Kinzang Dukpa, WOAH RRAP	3:15	10 min
Introduction of Rabies Laboratory Network for South Asia – A concept	Dr Shrikrishna Isloor, KVAFSU	3:25	10 min
Terms of Reference (ToR) for South Asia Rabies Laboratory Network	Dr Md Nure Alam Siddiky, OH Consultant, WOAH RRAP	3:35	10 min
Role of WOAH Reference Laboratory for Rabies (KVAFSU) for regional synergies	Dr Sharada Ramakrishnaiah, KVAFSU	3:45	10 min
Q & A on the three presentations	All Members of the Network	3:55	15 min
Health break/ Intermission		4:10	10 min
Discussion for the selection of Chair/Co-Chair of the Network	All Members of the Network	4:20	15 min
Chaired: by the Chair of the Network			
Discussion on the ToR of the Network	Led by the Chair of the Network	4:35	15 min
 Current rabies surveillance - focusing on brain sampling, sample transport within country and sample shipment to reference laboratory 	Led by the Chair Members updates	4:50	25 min
Discussion to identify dates and topic (s) for the next Network meeting	Led by the Chair of the Network	5:15	15 min
Wrap up	Chair	5:30	10 min
Vote of thanks	Dr D Rathnamma, KVAFSU	5:40	5 min

Note: KVAFSU – Karnataka Veterinary, Animal and Fisheries Sciences University (WOAH Reference Laboratory for Rabies in India); WOAH RRAP – World Organisation for Animal Health Regional Representation for Asia and the Pacific, Tokyo Japan.