





DRAFT AGENDA

World Rabies Day 2021

Tripartite Webinar on "Rabies: Facts, Not Fear" in the Asia Pacific Region

10:30 AM New Delhi; 12 PM Bangkok; 1 PM Manila; 2 PM Tokyo

Tuesday, 28 September 2021, Zoom®

Topics	Speaker/Panelists	Time (Japan time)	Duration
Zoom [®] meeting opens		1:30 PM	
Session 1: Welcome and introduction			
Welcome from the Regional Tripartite	Dr Hirofumi Kugita, OIE Regional Representative for Asia and the Pacific	2:00 PM	10min
information Ice breaker session with <i>Mentimeter</i> ®	Dr Kinzang Dukpa Dr Supalak Prabsriphum	2:10 PM	5 min
Session 2: Developing and Implementing I	National Action Plans		
Chair: Dr Kinzang Dukpa, Regional Project	Coordinator, OIE Regional Representation	for Asia and the	Pacific
Technical presentation in developing and implementing joint NAPs on rabies	Dr Reildrin G Morales, Chairperson, National Rabies Prevention and Control Committee, Philippines	2:15 PM	10 min
Panel discussion	Dr Rattanaxay Phetsouvanh, Ministry of Health, Laos PDR Dr Pebi Purwo Suseno, DGLAHS, Indonesia	2:25 PM	30 min
	Dr L D Kithsiri , Ministry of Health, Sri Lanka		
General Q & A	Dr Kinzang, Dr Supalak	2:55 PM	10 min
Session 3: Surveillance and Strategic Dog v	vaccination		
Chair: Dr Yin Myo Aye, One Health Special	ist, FAO Regional Office for Asia and the Pa	cific	
Technical presentation in planning, implementing, and evaluating MDV campaigns	Professor Dr. Katie Hampson Institute of Biodiversity, Animal Health & Comparative Medicine University of Glasgow	3:05 PM	10 min









Panel discussion	Dr. Sangay Rinchen Head, Disease Prevention and Control Unit (DPCU) National Centre for Animal Health (NCAH), DoL, MoAF, Bhutan Dr. Vickneshwaran Muthu Senior Principal Assistant Director Disease Control Division, MoH, Malaysia Dr. Sujan Rana Senior Veterinary Officer and Chief of One Health Section Department of Livestock Services, MoALD, Nepal	3:15 PM	30 min
General Q & A	Dr Yin, Dr Mahbubul	3:45 PM	10 min
Comfort break		3:55 PM	10 min
Session 4: Prevention of rabies in human			
Chair: Dr Aya Yajima, Technical Officer, V	VHO Western Pacific Regional Office		
Technical presentation on outcomes of the regional review of the national programme for prevention of dog- mediated rabies in human in WPR and SEAR.	<u>Dr Aya Yajima + Dr Zaw Lin</u> , WHO	4:05 PM	10 min
Panel discussion	 Dr. Nguyen Thi Thanh Huong Zoonotic Prevention and Control, Ministry of Health, Viet Nam Dr Sarah Jayme WHO Philippines Consultant/Global Alliance for Rabies Control Dr Jugal Kishore Director Professor & Head of Department-Community Medicine, VMMC & Safdarjung Hospital, Ministry of Health & Family Welfare, India 	4:15 PM	30 min
General Q & A	Dr Aya Yajima, Dr Gyanendra Gongal	4:45 PM	10 min
Webinar feedback via Mentimeter®	Dr Zaw Lin, WHO	4:55 PM	10 min
Closing remarks	Dr Scott Newman, Senior Animal Health & Production Officer FAO Regional Office for Asia and the Paciific	5:05 PM	5 min